Carpaccio på kålrabbi med flagad prästost, rostad mandel, citronrapsolja, ärtskott samt gula och röda mangoldskott
Hembakat knäckebröd med smak av dillfrön
Ugnsrostad asterix med grillspett på lamm och oxfilé samt äppeltzatziki
Baguette på stenmalet vetemjöl med ett hett currysmör
Choklad och rödbetstårta serveras med lättslagen limegrädde
|
Vem har sagt att barn helst äter hamburgare och pommes frites?
Det är inte min erfarenhet, som husmor och ekologisk matinspiratör för gäster i alla åldrar.
I min meny bjuder jag på både kålrabbi, grillspett och tårta av rödbeta och choklad. En fest där frågvisa mellanstadiebarn får njuta av maten tillsammans med råvaruproducenter, ett möte med plats för många tankar och spännande samtal. Hur får kossan ut mjölken i kartongen, och vad vill framtidens konsumenter egentligen ha?
Mat för mig handlar om respekt och förtroende för matgäst, råvara och producent. Om att välja ekologiskt, närodlat och att följa säsongen – både för smaken och naturens skull.
Och glöm inte att ha roligt runt matbordet!
 | | Carola Magnusson,
ekologisk husmor, som driver ”Carolas Eko”
Matambassadör 2002
|
<<< tillbaka nästa >>>
|