"Änglamarks höstmeny" av Christina Möller

Luftig och skummig palsternacks- och potatissoppa med laxsked med parmesanflingor

Färskt örtgrillat lamm med bön- och tomatsallad och lökpaj


Bönsallad på vita bönor med sauterad schalottenlök, tomater och spenat, smaksatt med lätt dressing samt en liten paj med karamelliserad rödlök serveras till köttet.

Dryck
Bonterra Zinfandel, från Kalifornien USA
Kranvatten

Äppelkompott-shots

Äppelkompott serveras med vaniljkräm och förgräddad smuldeg i små shotsglas i tre lager.

Calvados, Frankrike

Kaffe

Ekologiskt och rättvisemärkt, Änglamarkskaffe.

Matbordet, är det en av våra fyrbenta vänner som håller på att bli utrotningshotat?

Mat är mer en friskfaktor än en riskfaktor, även om det kanske inte alltid märks i media-debatten. Genom att äta god och varierad mat kan varje människa öka sitt välbefinnande. Det viktigaste hälsomålet är att varje dag äta minst ett halvt kilo grönsaker och frukt av så många olika sorter som möjligt. Jag rekommenderar att man därutöver äter lite av varje och gärna ekologiskt odlat – för både miljöns och människans skull. Bjud dina vänner på en Änglamarksmiddag!

  

Christina Möller,
Chef för Coop Provkök


<<< tillbaka    nästa >>>