Förättsplock
Liten kantarellcapuccino i kopp med tryffelkräm
Balsamicomarinerade rödbetor med fetaost och rostade pinjenötter
Rostade svartrötter med senapsvinägrett och örtsallad
Varmrätt
Karl-Johansvampstortellini med vitlöks-stekta kronärtskockor och ugnsbakade plommontomater
Efterrätt
Kyld äppelsoppa med vaniljmunkar och kardemummaglass
|
Vi firar höstens ankomst!
Till hösten har vi massor av goda egna svenska råvaror som jag gärna tar till vara på. Blandat med det vi nu får från Sydeuropa kan vi lätt skapa en härlig festmåltid med enbart gröna rätter. Nyttigt, gott och festligt!
Börja gärna med lite småplock, det sätter fart på aptiten och ger trevligt och avslappnat ätande. Till varmrätt blir det hemlagad pasta med svensk svamp. Kanske egenplockad?
Efterrätten får självklart gärna bestå av äpplen som vi ju har i överflöd till hösten, en god kall soppa med små vaniljkrämsfyllda munkar och kardemummaglass ger en perfekt avslutning på höstens första festmåltid.
Varma hälsningar!
| | Markus Aujalay blev utsedd till "Årets kock 2004" och arbetar på restaurang Fredsgatan 12 i Stockholm
|
<<< tillbaka nästa >>>
|