Grön höstmeny av Markus Aujalay

Förättsplock

Liten kantarellcapuccino i kopp med tryffelkräm Balsamicomarinerade rödbetor med fetaost och rostade pinjenötter Rostade svartrötter med senapsvinägrett och örtsallad

Varmrätt

Karl-Johansvampstortellini med vitlöks-stekta kronärtskockor och ugnsbakade plommontomater

Efterrätt

Kyld äppelsoppa med vaniljmunkar och kardemummaglass

Vi firar höstens ankomst!

Till hösten har vi massor av goda egna svenska råvaror som jag gärna tar till vara på. Blandat med det vi nu får från Sydeuropa kan vi lätt skapa en härlig festmåltid med enbart gröna rätter. Nyttigt, gott och festligt!

Börja gärna med lite småplock, det sätter fart på aptiten och ger trevligt och avslappnat ätande. Till varmrätt blir det hemlagad pasta med svensk svamp. Kanske egenplockad? Efterrätten får självklart gärna bestå av äpplen som vi ju har i överflöd till hösten, en god kall soppa med små vaniljkrämsfyllda munkar och kardemummaglass ger en perfekt avslutning på höstens första festmåltid.

Varma hälsningar!

  

Markus Aujalay
blev utsedd till
"Årets kock 2004"
och arbetar på
restaurang Fredsgatan
12 i Stockholm


<<< tillbaka    nästa >>>