Förrätt
Sparrissoppa med tomattortellini och
löjrom toast
Varmrätt
Halstrad rimmad torsk med vårlök,
kräftsås och mandelpotatis
Dessert
Vit chokladmousse med rabarber och
sockerrostade pistagenötter
(Ovanstående menyförslag finns på
restaurangen till och med mitten på
juni 2005.)
|
Det är inte bara vi människor som berörs
av vår och sommar, det märks även i vår
matlagning och på alla fina råvaror! Det
här är mat som jag tycker om att äta tillsammans
med goda vänner, dessutom är
den extra kul att tillaga när grönsakerna
går att få riktigt fina här hemma.
Sparrissoppa där knopparna serveras hela
i tillsammans med hemgjorda tomattortellini
och en frasig toast där löjrommen
kommer från Kalix i norra Sverige.
Torsken som vi hämtar från Västerhavet,
blir extra god om man låter den rimma
några timmar i en lag på vatten, socker
och salt. Svenska vårlökar och mandelpotatis
lättkokta med lite smör och salt,
till detta en skummig kräftsås där ekologisk
mjölk hjälper till att skumma upp den
ordentligt.
Till dessert lättar den syrliga rabarbern
upp en krämig vit chokladmousse och
nötterna blir krispiga och roliga till.
En glad och skön vår/sommar hälsning
 | | Karin Andersson,
är Köksmästare på restaurang
Trädgår’n. Hon har knipit silvermedaljer
både i ”Årets Kock 2004” samt i
de ”Nordiska Mästerskapen 2004”.
|
<<< tillbaka nästa >>>
|