En vårmeny av Karin Andersson

Förrätt

Sparrissoppa med tomattortellini och löjrom toast

Varmrätt

Halstrad rimmad torsk med vårlök, kräftsås och mandelpotatis

Dessert

Vit chokladmousse med rabarber och sockerrostade pistagenötter



(Ovanstående menyförslag finns på restaurangen till och med mitten på juni 2005.)

Det är inte bara vi människor som berörs av vår och sommar, det märks även i vår matlagning och på alla fina råvaror! Det här är mat som jag tycker om att äta tillsammans med goda vänner, dessutom är den extra kul att tillaga när grönsakerna går att få riktigt fina här hemma.

Sparrissoppa där knopparna serveras hela i tillsammans med hemgjorda tomattortellini och en frasig toast där löjrommen kommer från Kalix i norra Sverige.

Torsken som vi hämtar från Västerhavet, blir extra god om man låter den rimma några timmar i en lag på vatten, socker och salt. Svenska vårlökar och mandelpotatis lättkokta med lite smör och salt, till detta en skummig kräftsås där ekologisk mjölk hjälper till att skumma upp den ordentligt.

Till dessert lättar den syrliga rabarbern upp en krämig vit chokladmousse och nötterna blir krispiga och roliga till.

En glad och skön vår/sommar hälsning

  

Karin Andersson,
är Köksmästare på
restaurang Trädgår’n.
Hon har knipit
silvermedaljer både i
”Årets Kock 2004”
samt i de ”Nordiska
Mästerskapen 2004”.


<<< tillbaka    nästa >>>