Stadsträdgårdens Café och Restaurang, Örebro

Förrätt

Gul- och rödbetscrudité med olivstekt
Hjälmargös och puré på mjölkkokt blomkål
serverad med pesto på rostade
pumpakärnor och hembakat tunnbröd.

Varmrätt

Örtpanerad rostbiff på rådjursrygg
med syltad svart trumpetsvamp, bönmosaik,
messmörsskum och ugnsbakad kålrabbi

Efterrätt

Hallonsufflé med fänkålsglass och
hallon i hibiskussås

Den trivsamma växthuseffekten

När man pratar om växthuseffekten sker det sällan i en positiv mening, men att ha sin arbetsplats i ett växthus, som året runt påminner om en tropisk växtplats, känns både unikt och fantastiskt.

Som kock är uttrycket, ”att arbeta med traktens årstidsråvaror”, ganska självklart och generellt över hela landet. Tänk dig att verkligen kunna ha sitt arbete i ett skafferi, det är ganska unikt i vår bransch. Att på morgonen gå runt i växthusen och ut i trädgården med en korg under armen och se dessa vackra färger, former och fantastiska dofter som sprider sig. Plocka och skörda dessa grönsaker, örter och frukter som ska användas under dagen. Denna speciella möjlighet och känsla vill vi försöka förmedla vidare till våra gäster genom den grönt dominerande maten.

Som gäst här, är det enkelt att ta till sig den lugna och harmoniska känslan som råder. Här känns det helt rätt att man kan ta av sig kavajen, lätta på slipsen och kavla upp skjortärmarna under en stressig dag på jobbet.

Stadsträdgårdens Café och Restaurang

<<< tillbaka    nästa >>>